Három nap alatt elítélték a Kőröshegyi völgyhídon történt baleset okozóját

Vágólapra másolva!
A szombati baleset román sofőrjét azért tudták ilyen gyorsan elítélni, mert az ügy minden pontját tisztázták. A balesetben egy 30 éves nő meghalt. A balesetet okozó román sofőrt 1 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, de az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztette.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Siófoki Városi Bíróság azt a román állampolgárt, aki gépkocsijával halálos balesetet okozott szombaton az M7-es autópálya kőröshegyi szakaszán - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Közlése szerint a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a sofőrt, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztette. Az ítélet szerint a román férfi Magyarország területén három évig nem vezethet.

A sajtószóvivő elmondta, hogy azért kerülhetett bíróság elé az ügy és születhetett meg ilyen gyorsan az ítélet, mert az ügynek egyetlen pontja sem maradt tisztázatlan.

A román állampolgárságú férfi szombat hajnalban Kőröshegy külterületén az M7-es autópálya külső sávjában haladt autójával, a 121. kilométernél azonban tévesen mérte fel az előtte haladó, szintén román rendszámú kamion sebességét, és a belső forgalmi sávba áttérve kocsija jobb oldalával a másik jármű félpótkocsijának ütközött. A balesetben az autó jobb hátsó ülésén utazó 30 éves román nő a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott nyomozást halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Az eljárás során őrizetbe vett sofőr az ítéletet követően hazautazhatott.