Nem akarja megakadályozni a Milla tüntetését a főváros

Vágólapra másolva!
Hajlandó tárgyalni a Főpolgármesteri Hivatal arról, hogy az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért civil szervezet március 15-én tüntethessen az Erzsébet híd környékén. Korábban kiderült, hogy azért nem kaphatnak engedélyt, mert a kormány két évre előre lefoglalta a belvárosi területeket.
Vágólapra másolva!

"A Főpolgármesteri Hivatal nem kívánja megakadályozni, hogy az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért civil szerveződés 2012. március 15-én demonstrációt tartson az Erzsébet híd környékén" - írta közleményében Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök.

Az Egymillióan a sajtószabadságért csoport pénteken délelőtt közölte, hogy a következő száz évre jelentett be tüntetést március 15-ére és október 23-ára a Szabad sajtó útra a rendőrségen. A mozgalom azért nem tüntethet az idén március 15-én az Erzsébet hídon és környékén, mert a kormány lefoglalta évekre előre a belvárosi területeket.

A főpolgármesteri kabinetfőnök péntek délután közölte, hogy ha egy szervezet oda jelent demonstrációt a rendőrségnek, ahová a közterület tulajdonosa már érvényes közterület-használati engedélyt adott ki másnak, akkor ezt - a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó kezdeményezést - a rendőrség elutasítja.

"Jelen esetben azonban, amennyiben a rendezvény szervezőitől megkeresés érkezik a közterület-használati megállapodással rendelkező Főpolgármesteri Hivatalhoz, készek vagyunk arra, hogy a részletekről tárgyalást folytassunk" - írta Szeneczey Balázs.