Lemondott Fidesz-tagságáról a lopással gyanúsított sarkadi képviselő

Vágólapra másolva!
Indoklás nélkül lemondott Fidesz-tagságáról az a sarkadi önkormányzati képviselő, aki a gyanú szerint ellopott egy árazógépet a helyi szupermarketből. A párt helyi vezetője szerint csak akkor tesznek érdemi lépéseket, ha vádat emelnek a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Lemondott Fidesz-tagságáról péntek délután az a sarkadi önkormányzati képviselő, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopott egy árazógépet a helyi bevásárlóközpontból. Mokán István, a Fidesz helyi csoportjának a vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a képviselő pénteken személyesen vitte be hozzá a lemondólevelet. "Lépését nem indokolta, csak a lemondásáról nyilatkozott" - tette hozzá.

Mint mondta, várják a hatóságok és az igazságszolgáltatás döntését, a párt helyi szervezete nem tesz lépéseket, amíg konkrét vádemelés nem történik. "Ha ez megtörténik, akkor vonjuk le a következtetéseket és teszünk érdemi lépéseket." - fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy az érintett személy 1990 óta tagja a képviselő-testületnek, hatodik alkalommal nyert egyéni körzetben, és 1990 óta pénzügyekkel foglalkozott. Visszahívni nem lehet, mert egyéni választókörzetben szerzett mandátummal rendelkezik.

A Békés Megyei Hírlap internetes oldala csütörtökön írta meg, hogy a sarkadi képviselő-testület egyik tagját, a pénzügyi bizottság elnökét azzal gyanúsítják, hogy több tízezer forint értékű adathordozó árazókészüléket vitt el egy helyi szupermarketből. A lap szerint az áruház dolgozói észlelték a hiányt, és a kamerarendszer segítségével azonosították a feltételezett elkövetőt. A Békés Megyei Rendőrkapitányság az [origo]-nak megerősítette, hogy egy árazógép ellopása miatt eljárást folytattak, de a gyanúsítottakról nem nyilatkoztak. Az [origo] megpróbálta elérni a képviselőt, de előbb fél óra türelmet kért arra hivatkozva, hogy testületi ülésen van, később pedig nem vette fel a telefonját.