Egymilliót érő kardot lopott a Déri Múzeum portása

Vágólapra másolva!
Sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy 28 éves férfi ellen, aki az egyik debreceni múzeum portásaként egy csaknem egymillió forint értékű kardot lopott el az épületből.
Vágólapra másolva!

Közel egymillió forint értékű kardot lopott el a felújítás alatt lévő debreceni Déri Múzeumból az intézmény portása még januárban. A férfit a rendőrség elfogta, és a műtárgyat is megtalálták - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Január 8-án értesítette egy műgyűjtő a Déri Múzeumot, hogy egy feltehetőleg onnan származó kardot hirdetnek az interneten. A jelenleg felújítás alatt álló és zárva tartó múzeum egyik 28 éves portása vitte magával a műtárgyat. A férfi 30 ezer forintért adta tovább a kardot egy 36 éves debreceni férfinak, aki azt 70 ezer forintnyi műtárgyra cserélte be egy debreceni gyűjtőnél.

A rendőrség szerdán végzett házkutatást a 44 éves régiségkereskedő debreceni lakásában, ahol megtalálták a kardot. A portás ellen sikkasztás, míg a másik férfi ellen orgazdaság gyanújával nyomoz a rendőrség.