Mi lett Orbán szamarával?

Orbán Viktor a Darányi Ignác terv bemutatóján 2012.01.16-án
Vágólapra másolva!
Tizennegyedik éve minden februárban nagy beszédet tart Orbán Viktor, amelyben értékeli az elmúlt évet, illetve célokat tűz ki a következőre. Délután háromtól az [origo]-n élőben követheti a kormányfő beszédét, de előtte még letesztelheti, mire emlékszik a korábbi tizenháromból.
Vágólapra másolva!

Kedden délután három órától, a budapesti Millenáris parkban mondja el hagyományos országértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. Ez a tizennegyedik alkalom, hogy a kormányfő értékeli az elmúlt évet, illetve a kormány és az ország előtt álló feladatokról. Az első ilyen beszédet 1999-ben mondta, vagyis eddig már tizenhárom volt. Kövesse az eseményt az [origo] élő közvetítésében, amelyeket összefoglalók, reakciók és elemzések kísérnek!

Első kormányzása idején Orbán még részletekbe menően beszélt a kabinet terveiről és intézkedéseiről, később azonban csak nagy vonalakban vázolta elképzeléseit, gyakran hasonlatokba csomagolta mondanivalóját. Tavaly például felvázolta a kormányzati ciklus ívét: 2010-től, az összefogás évétől a 2014-es gyarapodás évéig. Konkrét intézkedésekről vagy programokról ugyanakkor nem beszélt.

Összeszedtünk néhány jellemző vagy érdekesebb fordulatot Orbán korábbi beszédeiből. Próbálja ki, mire emlékszik!