Már nem nyomoznak a Margit híd felújítása miatt

Vágólapra másolva!
Bár a Margit híd felújítási költségei a tervezett összeg duplájára nőttek, a BRFK szerint nem történt bűncselekmény, vagy pedig nem bizonyítható. A négyes metró ügyében tovább tart a 2009 végén indult nyomozás.
Vágólapra másolva!

Lezárta a rendőrség a Margit híd felújítása ügyében indított nyomozást - írja keddi számában a Magyar Nemzet, amelynek értesülését a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is megerősítette. A BRFK gazdaságvédelmi osztálya 2009 decembere óta nyomozott a hídfelújítás, illetve a négyes metró ügyében. A nyomozók úgy találták, hogy a Margit híd ügyében nem történt bűncselekmény, vagy pedig nem bizonyítható, a metróépítés ügyében viszont tovább folyik a nyomozás.

A két fővárosi nagyberuházás megnövekedett költségei miatt Karsai Péter egykori MDF-es országgyűlési képviselő tett feljelentést, ami alapján a Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást. A képviselő azt kifogásolta, hogy a Margit híd felújításának költségeit eredetileg 13 milliárd forintra tervezték, majd több mint 26 milliárd forintos áron kötöttek szerződést. A négyes metró becsült költségei pedig 195 milliárdról 511 milliárdra nőttek. A Fővárosi Főügyészség tudomásul vette a nyomozás megszüntetését.