Felfüggesztettet kapott a fegyverrel hadonászó volt MSZP-s első fokon

Vágólapra másolva!
Vadász János volt szocialista államtitkár még 2007-ben az Andrássy úton szólalkozott össze egy biciklissel, akit pisztollyal is megfenyegetett. Másodszor tárgyalja az ügyet a bíróság, Vadászt első fokon felfüggesztett börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen egyéves, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Vadász Jánost egykori szakszervezeti vezetőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt a megismételt elsőfokú eljárásban pénteken.

Az egykori szocialista politikus, volt államtitkár 2007 nyarán Budapesten, az Andrássy úton nézeteltérésbe keveredett egy biciklis futárral, majd előkapta kocsijából kis kaliberű forgópisztolyát, és azzal hadonászva fenyegette a kerékpárost. Vadász az eset után nem sokkal önként jelentkezett a rendőrségen. Vadász ellen lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás, 2009-ben első fokon felfüggesztett börtönre ítélték, majd a másodfokú bíróság úgy találta, hogy az eset annyira gyengén lett felderítve, hogy felülvizsgálatra alkalmatlan, ezért új eljárást rendeltek el.

A biciklist, aki az autóra ütött, az új eljárásban garázdaság miatt két év próbára bocsátotta a bíróság. Vadász Jánost egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Az ítéletet az ügyész mindkét vádlott esetében tudomásul vette. Vadász János ügyvédje felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, míg a kerékpáros ügyvédje az ítéletet tudomásul vette.