Előzetesbe kerül a nevelt gyermekeinek kínzásával gyanúsított makói férfi

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezik azt a makói férfit, aki a gyanú szerint kínozta nevelt gyerekeit. A férfi előzetes letartóztatásáról a szegedi bíróság döntött pénteken.
Vágólapra másolva!

Egy hónapra elrendelte a Szegedi Városi Bíróság pénteken annak a makói férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy hónapokon át kínozta nevelt gyermekeit. A 38 éves férfi a bíróság szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy veszélyeztette a nevelése alatt álló három kiskorú testi, értelmi és erkölcsi fejlődését.

A bíróság szerint a férfi súlyosan megszegte a nevelési feladatából adódó kötelezettségeit. A gyanú szerint a férfi 2011 szeptemberétől élettársának makói ingatlanjában rendszeresen bántalmazta a nő 10 és 14 éves lányát, valamint 7 éves kisfiát.

Az anya szerdán fordult segítségért a makói rendőrséghez. A nyomozók előállították a férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kiskorú veszélyeztetése, aljas indokból, védekezésre képtelen sértettek sérelmére elkövetett testi sértés, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.