Nem bánja a házasság előtti szexet a Családtudományi Társaság

Vágólapra másolva!
A család körül kialakult válságon akar működésével enyhíteni, kirekesztés nélkül - írja hétfői közleményében a Magyar Családtudományi Társaság. A szervezet tagadja a Népszabadság szombati számában megjelent, többek között a házasság előtti szex elutasításáról szóló állításokat.
Vágólapra másolva!

Közleményben reagált a Magyar Családtudományi Társaság a Népszabadság szombati számában megjelent cikkre, amelyben többek között azt állították, hogy a társaság káros jelenségnek tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat.

A Magyar Családtudományi Társaság hétfői közleményében azt írta: az újság cikkei olyan idézeteket tulajdonítanak a szervezetnek, amelyek nem szerepelnek sem alapszabályukban, sem a küldetésnyilatkozatuk tervezetében, és az alakuló ülésen sem hangzottak el.

A társaság a kirekesztés minden formáját visszautasítja, működésének célja, hogy a család körüli válság negatív tüneteit lehetőségeihez mérten a lehető leghatékonyabban enyhítse, hogy a tudományos eredményekre és széles körű társadalmi összefogásra támaszkodva elősegítse a kiegyensúlyozott, testben és lélekben egészséges családok kialakulását és fennmaradását. "Természetesen úgy, hogy az senkit se sértsen emberi méltóságában és senkit se rekesszen ki" - írják.