Kiskorú veszélyeztetése miatt előzetesben egy kiskunhalasi tanár

Vágólapra másolva!
Harminc napra előzetes letartóztatásba került egy kiskunhalasi tanár huszonnégy kiskorú veszélyeztetésének gyanújával. A férfi ellen azután indult eljárás az iskolában, hogy egy kilencedikes fiú igen érzékeny ponton harapta meg szobatársát.
Vágólapra másolva!

Huszonnégy rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanújával hétfőn délután harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Kiskunhalasi Városi Bíróság a Szilády Áron Református Gimnázium egy volt tanárát - írja a Bács-Kiskun megye híreivel foglalkozó Baon.hu hírportál. A lap szerint a diákok körében népszerű tanár február végén hagyta el váratlanul a katedrát. Miután az intézmény fegyelmi eljárást indított ellene, a férfi kezdeményezte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő felbontását.

A fegyelmi eljárás állítólag az után indult meg a férfi ellen, hogy az iskola kollégiumában egy kilencedik osztályos fiú megharapta szobatársa testének egy igen érzékeny pontját. A harapós fiút, aki a megtámadott fiúval együtt az előzetesben lévő tanár osztályába járt, a kollégium eltanácsolta, majd a szülei az iskolából is kivették.

A Baon.hu szerint a tanár ellen a harapási ügy után indult eljárás, hogy pontosan miért, arról egyelőre hallgatnak a hatóságok. A lap mindenesetre úgy tudja, hogy a Kiskunhalasi Városi Ügyészségre eljuttatott nyomozati anyagban van egy Facebookon keresztült váltott üzenetsorozat is.

A beszélgetések egy zárt csoport tagjai közt zajlottak a közösségi portálon, azokat csak a csoport tagjai, vagyis a távozó osztályfőnök és kilencedikes osztályának fiú tagjai láthatták. Ezekben az üzenetekben állítólag nyomdafestéket nem tűrő, obszcén megfogalmazások olvashatók a tanártól és a diákoktól egyaránt.

Az [origo] úgy tudja, hogy az ügyben húsz gyereket már tanúként kihallgatott a rendőrség, és hétfőn a 38 éves tanárt is kihallgatták. A Bács-Kiskun megyei főügyészség szerint, amíg nem fejeződnek be a kihallgatások, valamint a tanúk pszichológiai vizsgálata, addig nem várhatók bővebb információk az ügyről.