hirdetés

Krisztusi pózban hagyta áldozatát a csepeli gyilkos

2012.03.19. 15:06

Továbbra sem találják annak a diósdi férfinak a holttestét, akit a csepeli gyilkossággal gyanúsított szerb Dragan B. és társai ölhettek meg. A szerb férfi a nyomozás eddig adatai alapján öt ember megölésében vett részt, de a számlájára írnak egy emberölési kísérletet és egy fegyveres rablást is, amely után "krisztusi pózban" kikötözve hagyták áldozatukat.

A szerb származású Dragan B. volt a központi figurája a csepeli eperföldnél lévő hajléktalantelepen elkövetett gyilkosságoknak - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn az ügyről tartott  sajtótájékoztatóján. Az NNI közlése szerint Dragan B. közel tíz éve él Magyarországon, 5-6 éve pedig Budapesten és környékén, pontosabban a Csepel-sziget északi részén, nem messze attól a helytől, ahol a gyilkosságokat elkövették.

A hajléktalanok sajátos környezetet alakítottak a környéken, Dragan próbált ebbe a társaságban beilleszkedni, egyfajta függőségi viszonyt kialakítani közte és a csoport tagjai között - mondta Deme Tamás, az életvédelmi osztály vezetője. Az ügyben érintett hat elkövető és a sértettek egy közösséget alkottak, alkalmi munkákból és kisebb bűncselekményekből szerezték a bevételeiket. "Egyfajta szubkultúrának tekinthető, ahogy éltek" - fogalmazott Deme. A pénzek elosztása folyamatosan konfliktushelyzeteket teremtett a csoport tagjai között, olyannyira, hogy emberölésig fajultak a viták.

A nyomozás jelenlegi állása szerint Dragan B. 2008 és 2011 között öt emberölésben, egy emberölési kísérletben és egy fegyveres rablásban vett részt. Az NNI szerint a szerb férfi számlájára írható egy diósdi férfi megölése, valamint annak a négyfős családnak a halála, akiket tavaly augusztusban Csepelen találtak meg a földben elásva. A diósdi férfi holttestét továbbra sem találták meg. Korábban egy ötvenéves ercsi vállalkozót tartották a csepeli gyilkossági ügy hatodik áldozatának, ám a nyomozás adatai alapján a férfi életben van. A nála végzett házkutatáskor illegálisan tartott éles lőfegyvereket és lőszereket találtak.

Az NNI gyanúja szerint Dragan B. és társa, B. Zsolt 2010 októberében egy kecskeméti férfit is kirabolt Csepelen. A férfit Deme szavai szerint krisztusi pózban találták megkötözve. Dragan B. és társai ellen akkor indult nyomozás 2011 augusztusában, amikor egy élve elásott áldozatuk kiszabadult, és feljelentést tett a rendőrségen. Az NNI hétfői közlése szerint az elásott férfi ügyében korábban csoportos rablás miatt nyomoztak, az ügyészség javaslatára azonban ezt nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérletre módosították.

A gyanúsítottak egy része - köztük Dragan is - együttműködik a hatóságokkal, és vallomást tesz. Az eddigi adatok alapján az NNI szerint nincs az ügynek újabb lehetséges elkövetője, az azonban nem kizárt, hogy további emberölésekre derül fény.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat