Kövér: Emberfeletti a kormány teljesítménye

Vágólapra másolva!
A házelnök Marcaliban azt mondta, vállalja a kritika kockázatát, de szerinte a kormány tagjai és köztük Orbán Viktor az elmúlt két évben emberfeletti teljesítményt nyújtott. A nehezén már túl vagyunk - mondta Kövér László. Az Országgyűlés elnöke szerint az, amit a kormány az elmúlt két évben tett, lehetőséget ad arra, hogy az ország kapaszkodó pályára kerüljön.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnöke szerint a lehetőségekhez és a körülményekhez képest a kormány elmúlt másfél-két éves tevékenysége kifejezetten sikeresnek mondható.

Kövér László szerdán Marcaliban, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezete országjáró kerekasztal-beszélgetésének vendégeként a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: "vállalva a kritika kockázatát" és házelnökként bizonyos értelemben kívülről nézve mindazt a kihívást, nehézséget, problémahalmazt, amivel a kormány tagjainak, benne a miniszterelnöknek keresztül kellett menni az elmúlt másfél-két esztendőben, "azt gondolom, hogy emberfeletti teljesítményt produkáltak".

A kormányváltás óta 380 körüli azoknak a törvényeknek a száma, melyeket elfogadtak, és ezek nem "apró-cseprő" törvények voltak, hanem az alaptörvénytől kezdve az oktatást, az egészségügyet, az önkormányzati rendszert érintő nagy szerkezetátalakító törvények - hozta fel példaként az eddig elvégzett törvényalkotói munkára Kövér László.

"Elmondhatjuk, hogy az ilyen értelemben vett munkának a nagy részén, a nehezén már túl vagyunk" - mondta, hozzátéve: "Most abban reménykedünk, hogy mindazt, amit jogi értelemben alapként leraktunk, mindazt, amit a kormányzat a gazdaságstabilizálás érdekében az elmúlt két évben megtett, az a következő két esztendőre lehetőséget ad, hogy kapaszkodó pályára kerüljünk."