Bezártak egy illegális vágóhidat Békésben

Vágólapra másolva!
Tiltott tevékenységet végző vágóhidat zártak be Békés megyében. Az üzemben jelöletlen húsokat találtak, a hatóság szerint a vágóhíd higiéniája sem volt megfelelő.
Vágólapra másolva!

Tiltott tevékenységből származó termékeket foglaltak le a Békés megyei élelmiszer-biztonsági hatóság szakemberei egy csabacsűdi vállalkozónál, a vágóhíd működését felfüggesztették, a bírság kiszabása folyamatban van. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerdai közleménye szerint a hatóság munkatársai az illetékes rendőrkapitányság bevonásával a vállalkozó lakóhelyén, valamint a kizárólag sertés vágására engedélyezett vágóhídon is végeztek ellenőrzéseket.

A vágóhídon a szakemberek az élelmiszer-biztonságra vonatkozó szabálytalanságokon túl - takarítatlanság, kártevők elleni védekezés hiányosságai, pergő, hiányos falburkolatok - a működési engedélyben nem szereplő, tehát tiltott tevékenység végzéséből származó termékeket, jelöletlen, darabolt, fagyasztott húsrészeket, belsőségeket, tisztított-sózott sertésbelet is találtak az üzem különböző helyiségeiben.

A vállalkozó lakóhelyének ellenőrzése során további, tiltott tevékenységből származó termékek kerültek elő, amelyek más üzemek címkéjével voltak ellátva - áll a közleményben. A hatóság a tiltott tevékenységből származó termékeket lefoglalta, és elrendelte azok megsemmisítését.