Ráunt a sofőrködésre a makói busztolvaj

Vágólapra másolva!
Ellopott egy menetrend szerinti buszt egy férfi Makón csütörtök hajnalban. Ki akarta próbálni, de a hamar megunta vezetést, és amikor vissza akart fordulni, beragadt a sárba. A buszt otthagyta, és hazament. A rendőrök később előállították.
Vágólapra másolva!

Menetrend szerinti buszt lopott egy férfi a makói pályaudvarról szerda hajnalban, de néhány kilométer megtétele után árokba csúszott a járművel - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A makói rendőrségre arról érkezett bejelentés hajnalban, hogy egy busz áll félig az árokba csúszva a Makó és Maroslele közötti úton.

A lopással egy 20 éves makói fiatalembert gyanúsítanak, akit elő is állítottak a rendőrök, és aki részletes beismerő vallomást tett.

Azt mondta, hogy épp hazafelé tartott, amikor a pályaudvar mellett sétálva az az ötlete támadt, hogy kipróbálná, milyen vezetni egy buszt. Végigpróbálta, hogy az egymás mellett parkoló buszok nyitva vannak-e, és az egyiknél sikerrel járt. Beült, elindította a járművet, és Maroslele felé indult, de kis idő múlva megunta, és vissza akart fordulni az egyik kereszteződésben. A fordulás közben azonban elakadt a sárban, ekkor kiszállt a járműből, és hazament.

A rendőrség jármű önkényes elvételének bűntette miatt indított büntetőjárást ellene.