Ledolgozhatják tartozásukat a bérlakásokban élők

Vágólapra másolva!
Felújítással törleszthetik rezsi- és lakbértartozásukat a nagykanizsai bérlakásokban élők, a programba csaknem 20 családot vontak be.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzati lakásokban élő emberek részvételével újítják fel Nagykanizsán a ligetvárosi barakképületeket, így a családok napi 5600 forinttal törleszthetik felhalmozott rezsi- vagy lakbértartozásukat - közölte szerdai számában a Zalai Hírlap. A programba csaknem 20 családot vont be az ötletgazda Szociális Építőtábor Egyesület - nyilatkozta a napilapnak Kovács Vera, az egyesület elnöke. Az egyesület tagjai a lakók segítségével az ingatlanok külső hőszigetelését, a falak újravakolását, színezését és a nyílászárók passzítását végzik el. Kilenc lakást korszerűsítenek, és sor kerül további 27 lakás födémszigetelésére is.

A munkálatok a napokban kezdődtek el, és előreláthatóan május közepéig tartanak. A korszerűsítés becsült költsége 8,2 millió forint, amelynek közel a felét az önkormányzat finanszírozza. Az építőanyagot és a fennmaradó összeget adományokból, vállalkozók, építőipari cégek felajánlásaiból teremtik elő.