Holland férfira törtek rá a terrorelhárítók Miskolcon

Vágólapra másolva!
Több fegyvert és lőszereket találtak egy Miskolcon élő holland férfi házában a rendőrök kedden, az akcióban a TEK is részt vett. A férfi az után került a rendőrség látókörébe, hogy elvette volt barátnője autóját.
Vágólapra másolva!

Keddre virradóra egy miskolci házkutatás során több lőfegyvert és mintegy másfél száz lőszert foglaltak le miskolci rendőrök - közölte a rendőrség a honlapján pénteken. A ház holland állampolgárságú tulajdonosát a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogták el.
A rendőrség tájékoztatása szerint hétfőn este egy nő tett bejelentést a miskolci rendőrségen, hogy volt élettársa, egy holland állampolgárságú férfi a lakásába felment, elvette tőle autójának a kulcsát, majd elhajtott a járművel.

A miskolci rendőrök a férfi családi házához mentek, és mivel információ merült fel arra vonatkozóan hogy a férfi önvédelmi maroklőfegyvert vitt magával, ezért elfogásához a rendőrök értesítették a TEK munkatársait. A házkutatás során öt különböző lőfegyvert és több mint másfél száz, eltérő kaliberű lőszert találtak. Az 59 éves holland férfi elfogása után azt mondta, hogy a fegyvereket és lőszereket saját maga hozta Magyarországra, így valószínűleg emiatt is eljárás indul ellene.