Vágólapra másolva!
A minisztériumtól kér segítséget a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsád polgármestere a pénteki vihar után. A településen jelenleg a kárfelmérésen dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Helyreállt az áramszolgáltatás a súlyos károkat okozó pénteki vihar után a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon késő éjszaka. A településen jelenleg a kárfelmérésen dolgoznak - mondta a község fideszes polgármestere. Nagy János közölte, hogy pénteken négy utcában mintegy 60-70 lakóházban szünetelt órákon át az áramellátás, mert több helyen is leszakadtak a vezetékek. A szolgáltató szakemberei késő éjszaka végeztek a helyreállítással.

Szombaton befejezték a megrongálódott háztetők fóliázását, jelenleg folyik a kárfelmérés. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a fóliák beszerzésével tudta segíteni a károsultakat.

Forrás: Hajdú Online

Folyamatosan érkeznek a felajánlások más településekről is, de ez sem lesz elég a helyreállításhoz, így az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz fordul segítségért - közölte.

Pénteken tornádószerű szélvihar tölcsére söpört végig a Hajdú-Bihar megyei település több utcáján, tűzfalakat, háztetőket repítve a levegőbe. A vihar pusztítása mintegy 10-15 percen át tartott.