Vágólapra másolva!
Egy ügyvédi iroda egy forintért megvette a 600 millió forintos adóssággal rendelkező Neo FM rádió üzemeltetőjét, és átvállalta a rádió tartozását. Így ha a cég fizet, és a médiahatóság is beleegyezik, a rádió tovább működhet.
Vágólapra másolva!

Egy forintért megvásárolták a csődközeli helyzetben lévő Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt. százszázalékos tulajdonrészét - értesült a Népszabadság. A lap információja szerint az új tulajdonos egy ügyvédi iroda, amely mögött amerikai befektetők állhatnak.

A tulajdonos a szerződésben átvállalta a cég csaknem 600 millió forintos adósságát, amellyel az FM1 tartozik a médiahatóságnak. Az adásvételi szerződés viszont csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is beleegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat, és leteszi a bankgaranciát, akkor megmarad a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.

A Médiatanács június 20-án mondta fel a Neo FM szerződését, mert az indulása óta veszteséges rádió a tanács szerint több száz millió forint tartozást halmozott fel. A Médiatanács előtte felajánlott egy mentőcsomagot a rádiónak, de ők pénzt nem utaltak, csak egy váltót ajánlottak fel, amelyet a hatóság nem fogadott el. A rádió fellebbezett a döntés ellen.