Elölről kezdődik a Klubrádió kálváriája

Vágólapra másolva!
A másodfokú bíróság döntése szerint elölről kezdődik az a per, amit a Klubrádió a 92,9-es frekvenciáért indított még 2010-ben. A rádió elnyerte a frekvenciát, mégsem kötött vele szerződést a Médiatanács. 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hatályon kívül helyezte a Klubrádiónak a 92,9 MHz-es frekvencia megszerzésére irányuló keresetében az elsőfokú bíróság rendelkezésének egyes részét, és a per újabb tárgyalására kötelezte az elsőfokú bíróságot.

Az eljárást a Klubrádió azért kezdeményezte, mert bár 2010-ben az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) pályázatán elnyerte a 92,9 MHz-es budapesti rádiófrekvencia használati jogát, a hatóság jogutódja mégsem kötött vele szerződést. A hatóság ezt azzal indokolta, hogy a Klubrádió már rendelkezett egy budapesti frekvenciával, a jogszabályok értelmében pedig ugyanazon a területen egy médiaszolgáltatónak nem lehet két hullámhossza.

Az elsőfokú bíróság februárban létrehozta a felek között a műsor-szolgáltatási szerződést. A hatóság ez ellen fellebbezést nyújtott be, kifogásolva a többi közt azt, hogy a bíróság szerinte a Klubrádió keresetétől eltérő tartalommal állapította meg a létrehozott szerződés tartalmát, és a szerződés létrehozásának időpontját sem határozta meg.