Ingyen jutnak állami ingatlanhoz az egyházak

Vágólapra másolva!
A fideszes képviselők által benyújtott indítvány indoklása szerint a felekezetek többsége nem tudott arról, hogy templomuk állami tulajdonban áll, ezért rendezik most az ingatlanok tulajdoni helyzetét. A Lungo Drom egy VIII. kerületi, korábban óvodaként működő épületet kapott.
Vágólapra másolva!

Tucatnyi állami tulajdonú ingatlant - javarészt templomokat - ad át az állam ingyenesen egyházaknak, miután a parlament csütörtökön megszavazta az erről szóló fideszes indítványt.

A négy fideszes képviselő indítványára két állami tulajdonú ingatlant kap a Zirci Ciszterci Apátság, egyet-egyet az óbudai és az angyalföldi evangélikus egyházközség, a pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia, a békásmegyeri Szent József Plébánia, a dunabogdányi Nepomuki Szent János Plébánia, a visegrádi Keresztelő Szent János Plébánia, a székesfehérvári egyházmegye, a Miskolci Apostoli Exarchátus, a Magyarországi Református Egyház Zsinata, a Magyar Unitárius Egyház és a Görög Katolikus Egyház.

Az előterjesztés indoklása szerint a felekezetek többsége nem tudott arról, hogy templomuk állami tulajdonban áll, az ingatlanok tulajdoni helyzetét most ingyenes átadással rendezik. A Fidesszel szövetséges Lungo Dromnak juttatott VIII. kerületi ingatlan korábban óvodaként működött. Az indoklás azzal támasztja alá az átadását, hogy az a legnagyobb létszámú és támogatottságú cigány érdek-képviseleti szervezet közösségi céljainak megvalósítását segíti.