Egymilliárdból fejeznék be a Velencei-tó kapuját

Vágólapra másolva!
1,2 milliárd forintos nyílt közbeszerzést írtak ki a Velencei-tó kapujának elnevezett projekt befejezésére. A beruházás még 2008-ban kezdődött, és tavaly bontott szerződést a velencei önkormányzat a kivitelezést végző vállalkozóval, aki ellen hűtlen kezelés miatt feljelentést is tettek.
Vágólapra másolva!

Nyílt közbeszerzést írt ki a Velencei-tó kapuja építésére Velence város önkormányzata - írja a hétfői Magyar Nemzet. A beruházás becsült nettó értéke 1,2 milliárd forint, a felhívás a Közbeszerzési értesítőben jelent meg.

A Magyar Nemzet szerint a feladat része a közművek kiépítésének befejezése, több sétány kialakítása, a központi épület megvalósítása, valamint a korzóépületre tervezett panorámasétány megépítése. A felhívás szerint ajánlatot az a cég tehet, amely az elmúlt öt évben végzett a tenderben szereplő munkát, legalább nettó 300 millió forint értékben.

Velencén 2008 júniusában jelentették be, hogy európai uniós támogatással 2,26 milliárd forintos turisztikai fejlesztés valósulhat meg kiemelt projektként. A Velencei-tó kapuja elnevezésű beruházás 1,58 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással indult. A tervek szerint 80 ezer négyzetméternyi területen újították volna meg a tó partját, egyebek mellett homokos partszakaszt és részben fedett, fűtött, illetve klimatizált korzót alakítottak volna ki.

A velencei önkormányzat tavaly októberben tett feljelentést a beruházás ügyében, és fel is bontotta a projekt kivitelezőjével kötött vállalkozói szerződést. L. Simon László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője tavaly november 5-én szintén feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A fehér homokos lídó és tóparti pláza helyett azonban idén is csak a két éve álló, lehangoló betontorzó áll a velencei strandon. Egy lángosért, hekkért kilométereket kell gyalogolni, a régi büfések tönkrementek, a tópartra tervezett magyar Dubajból semmi nem lett. A beruházásról készített helyszíni riportunkat itt olvashatja.