Vizsgálják Portik titkosszolgálati kapcsolatait

Vágólapra másolva!
Több forrás szerint is kiváló rendőrségi és titkosszolgálati kapcsolatokkal bírt az Aranykéz utcai robbantás miatt letartóztatott Portik Tamás, ezért a belügyminisztérium vizsgálatot rendelt el az ügyben - írja a szerdai Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Vizsgálják Portik Tamás titkosszolgálati kapcsolatait - értesült belügyminisztériumi forrásokból a Népszabadság. A lap szerdai számában arról ír, hogy az Aranykéz utcai robbantás, valamint a Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként letartóztatott Portik Tamásról több egymástól független forrás is állította, hogy kiváló rendőrségi és titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkezett.

A lapnak névtelenül nyilatkozó volt és jelenlegi rendőrségi tisztviselők arról számoltak be, hogy az olajügyekben nyomozó Nemzeti Nyomozóiroda 2004-ben nemcsak az Energol-ügyben ismert Radnai Lászlót és társait akarta rács mögé juttatni, de Portik Lászlót és társait is, a nyomozást azonban ellenük valamiért "le kellett állítani".

A lap Portik Tamást ismerők véleményét idézve írta, hogy feltételezhetően Radnai László, akinek a fegyházbüntetését hétfőn félbeszakították, illetve Tanyi György, akivel szemben a más bűncselekmények miatti kényszerintézkedést felfüggesztették, vallhatott Portik Tamás ellen, illetve még egy-két volt energolos.