Orbán a diplomás munkanélküliekről tárgyalt a rektorokkal

Vágólapra másolva!
Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa és Lázár János társaságában a rektori konferencia elnökségével találkozott Orbán Viktor miniszterelnök. A diplomás munkanélküliségről és a nyugdíjazásról beszélgettek, a rektorok javaslatokkal készülnek a kormány számára.
Vágólapra másolva!

Többek közt a diplomás munkanélküliségről és a 62 éves korban tervezett nyugdíjazásról volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Rektori Konferencia elnöksége csütörtöki budapesti találkozóján - mondta el Mezey Barna, a rektori konferencia elnöke.

A munkaebéden a kormányfő mellett részt vett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Pálinkás József, az MTA elnöke.

Mezey Barna értékelése szerint a miniszterelnök nyitott volt, és konstruktív álláspontot képviselt, nem volt olyan téma, amelyről ne tudtak volna világosan és érdemben beszélni. A rektori konferencia elnöke szerint "értékes beszélgetés volt", a kormányfő világosan látja, hogy a magyar felsőoktatásnak milyen értékei és eredményei vannak.

A találkozón a felsőoktatás prioritásairól, illetve az oktatást érintő jogszabály-előkészítés problémáiról is szót ejtettek. Az elnök hozzátette, abban maradtak, hogy a felvetett kérdésekben a kormányfő várja a rektori konferencia javaslatait, amelyeket a közeljövőben összeállítanak és eljuttatnak majd a kormánynak.