Kineveztek 23 új kórházigazgatót

Vágólapra másolva!
Március végén 35 kórházigazgatói posztot hirdettek meg az egészségügyben, augusztus elsejével pedig 23 új igazgatót neveztek ki. Több, 62 éven felüli pályázó nem nyerte el a posztot.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is megkapták kinevezési okiratukat az egészségügyi rendszer átalakulása során elsőként, újonnan megválasztott kórházigazgatók pénteken Budapesten. Balog Zoltán miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületében tartott ünnepségen azt mondta: a most kinevezett vezetők nemcsak az átalakulás, hanem egyúttal a magyar egészségügy "arcai" is lettek.

A tárcavezető közölte, hogy a vezetői megbízások során a fiatalítás is szempont volt, ugyanakkor kiemelte: továbbra is szükség van azokra, akik mostanáig a magyar egészségügy nehéz helyzetében is helytálltak. Ezért a kormány olyan megoldást fog kialakítani a nyugdíjak ügyében, hogy ez a tudás és tapasztalat ne vesszen el a magyar gyógyítás ügye számára - tette hozzá a miniszter.

Március végén 35 kórházigazgatói posztot hirdettek meg, de 12 pályázat eredménytelenül zárult, így augusztus elsejével 23 kórház élére neveztek ki újonnan főigazgatót. Több, 62 éven felüli pályázó nem nyerte el a posztot.

Júliusban új kórházigazgatói pályázatot kellett kiírni a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben, mivel a korábban kihirdetett nyertes téves igazolást nyújtott be a végzettségéről. A tavaly az év kórházának választott Tüdőgyógyintézetben nyugdíjba küldték az addigi vezetőt, a kiírt pályázatot megnyerő, harminc év körüli új igazgatóról pedig kiderült, főleg művészeti galériákban szerzett vezetési tapasztalatot.