Csak a vezetők nézhetnek pornót a főpolgármesteri hivatalban


Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután egyeztetést tartott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság delegációjának vezetőivel a Városházán
Vágólapra másolva!
Tarlós István néhány vezető kivételével megtiltotta a főpolgármesteri hivatalban dolgozóknak a Blikk szerint, hogy levelezgessenek, játsszanak, chateljenek, közösségi oldalakat használjanak és pornót nézegessenek munkaidejük alatt.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester megtiltotta, hogy a városházán a dolgozók pornót nézegessenek a számítógépjükön - írja a Blikk a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

A lap arról számol be, hogy Tarlós nemcsak a pornónézegetést tiltotta be, hanem a chatelést, a közösségi oldalak használatát, a játékot is. Az internetes levelezőprogramok és a videók is a tiltólistára kerültek. A tiltás azonban nem mindenkire vonatkozik, a főpolgármester, a helyettesei és néhány vezető azt csinál továbbra is, amit csak akar.

A Blikk értesüléseit a városházán nem cáfolták.

Az intézkedés nyomán totális ellenőrzést léptettek életbe: rögzítik, hogy melyik hivatali dolgozó milyen oldalt nyitott meg, milyen levelet küldött és fogadott a városházi számítógépeken.

A főpolgármester a pornó mellett más, "közerkölcsöt sértő anyagok" letöltését is tilalom alá helyezte. Nem lehet továbbá "másokra nézve sértő, mások vallási, etnikai, politikai vagy más jellegű érzékenységét sértő" célra használni mostantól a hivatal internetes kapcsolatát. A reklámok terjesztésének is gátat szabott, és pilótajátékot sem szabad ezután szervezni a városháza gépein. Aki nem a munkájára használja az internetet, azt felelősségre vonják.