Vágólapra másolva!
Örmény kisebbségi vezetőkkel találkozott Martonyi János, és azt kérte tőlük, hogy segítsenek az örmény-magyar viszony javításában.
Vágólapra másolva!

Martonyi János külügyminiszter csütörtökön hivatalában fogadta Serkisian Szeván Simont, az Országos Örmény Önkormányzat elnökét és Avanesian Alex Artin elnökhelyettest - közölte a Külügyminisztérium.

Martonyi kifejtette, hogy a magyarországi örmény kisebbség ismereteit, kapcsolatrendszerét is szeretné igénybe venni a jelenlegi feszültség oldása és a magyar-örmény kapcsolatok javítása érdekében.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy mindenekelőtt tudományos, kulturális és egyházi területen mérik fel az együttműködés további lehetőségeit és ezek ismeretében határozzák meg a jövőbeni lépéseket.

Közben a Külügyminisztérium közölte, hogy Azerbajdzsán valamennyi EU-tagállam állandó brüsszeli képviselőinek elküldte azt a jegyzéket, amelyben közölte, hogy Ramil Safarovot az azeri jogszabályoknak és a nemzetközi jogi normáknak megfelelően helyezték szabadlábra. Jelenleg a Külügyminisztérium tanulmányozza ezt a dokumentumot a közlemény szerint.