Vágólapra másolva!
Tarlós István díszpolgári címet adományozna az olimpiai és paralimpiai aranyérmeseknek, valamint posztumusz Kocsis Sándor labdarúgónak, ezért rendeletmódosítást nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek. A csütörtöki ülésen egyhangúlag fogadták el egy civil szervezet ötmillió forintos adományát, melyet a graffitisek elleni küzdelemre fordítanak majd.
Vágólapra másolva!

Módosítást nyújtott be Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén, hogy ne csak a rendeletben szabályozott időpontban, június 19-én lehessen a díszpolgári elismeréseket átadni, hanem más alkalmakkor is. Indoklása szerint a közeljövőben díszpolgári címet adományoznának olimpiai és paralimpiai aranyérmeseknek, valamint posztumusz Kocsis Sándor labdarúgónak.

Tarlós az ülésen közölte, hogy lemondott posztjáról a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) igazgatósági elnöke, Fodor István, valamint a testület két tagja, Bienerth Gusztáv és Papp Géza. Utódaikról október 3-án döntenek.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt még egy tízmilliárd forint összegű hitel igénybevételéről, egy 25 milliárd forint összegű folyószámla-hitelkeret nyitásáról, valamint az emelt szintű közvilágítás visszaállításáról. A városligeti árusítás korlátozásáról, valamint a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszeréről szóló javaslatot az előterjesztő visszavonta.

Támogatást kap a falfirkák visszaszorítására a BRFK

A Szeretem Budapestet Mozgalom által felajánlott elektronikai eszközöket és ötmillió forint értékű támogatást kap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a falfirkák és a vadplakátolás visszaszorítására; az ajándékozási szerződést csütörtökön egyhangúlag hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester a rendőrség adataira hivatkozva azt mondta, hogy a graffitiket néhány százan készítik, és közülük csak néhány tucatnyian tömegesen. Ha őket kézre kerítik, akár több száz rongálásért is felelősségre lehet vonni egy-egy rongálót - mondta.