Schmitt Pál még csak készül a doktorságra

Vágólapra másolva!
Nem iratkozott be a doktori iskolába, de már készül a doktorálásra Schmitt Pál, aki korábbi interjúját pénteken próbálta kimagyarázni irodáján keresztül. A volt államfő a Hot! magazinnak még azt mondta, hogy elkezdte a doktorit, de miután a Semmelweis Egyetem ezt cáfolta, Schmitt irodavezetője közölte, hogy félreértésről van szó.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál egyelőre azért nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, mert a későbbiekben képzés nélküli fokozatszerzésre készül - közölte a volt köztársasági elnök irodája pénteken. Kiss Norbert, Schmitt irodavezetője szerint a volt elnök jelenleg az ehhez szükséges publikációk megírásán dolgozik, így valóban nem iratkozott be a Semmelweis Egyetem doktori iskolájába.

A politikus irodája azért akarta világossá tenni ezt, mert Schmitt Pál egy közelmúltban adott lapinterjúban azt mondta, hogy elkezdte a doktori iskolát. Irodavezetője szerint a kijelentés "sokaknak félreértést okozott", hiszen a volt államfő valójában a PhD megszerzéséhez szükséges publikációk megírásán dolgozik, illetve azzal összefüggő konzultációkat folytat, és az említett interjúban is erre kívánt utalni.

Schmitt újabb doktorijának ügye azután okozott felfordulást, hogy a politikus nyilatkozatát követően a Semmelweis Egyetem közölte: az ő nyilvántartásuk szerint Schmitt Pál nem áll hallgatói jogviszonyban velük. Az egyetem azt is kijelentette, hogy Schmitt nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére, és képzés nélküli fokozatszerzésre sem.

Schmitt Pál egy a lemondását megelőző televíziós interjújában tett ígéretet arra, hogy megszerzi a doktori fokozatot az után, hogy a Semmelweis Egyetem megfosztotta doktori címétől. A volt államfő április 2-án mondott le hivataláról. Az egyetem szenátusa március 29-én vonta vissza doktori címét.