Magyar Róbert szerint rendőrök intézték el, hogy ügye maffiaügy legyen

Vágólapra másolva!
Soha nem adott olyan megbízást, hogy valakit megöljenek - mondta a HírTv-nek adott kedd esti interjújában a kegyetlen leszámolásairól elhíresült fekete sereg vezetőjeként ismertté vált Magyar Róbert. A spanyolországi bújkálásból két hete hazaszállított, tényleges életfogytiglanra ítélt férfi azt is tagadta, hogy ő vezette volna a bűnszervezetet. Állítása szerint anno a most V. László ügyében meggyanúsított rendőrök intézték el, hogy ügyét ennyire felfújják, és az maffiaügy legyen. Magyar perújrafelvételt kér, és a nemzetközi bíróságtól reméli, hogy rendesen kivizsgálja az ügyét.
Vágólapra másolva!

Magyar Róbert a fekete sereg nevű bűnszervezet vezetője szerint a most V. László ügyében meggyanúsított rendőrök intézték el, hogy ügyét ennyire "felfújják", és az maffiaügy legyen. A HírTV kedd esti Riasztás című műsorában a jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt férfi azt mondta: nem vezetője semmilyen bűnszervezetnek, arról van szó, hogy "valakinek az érdekeltségét rontotta".

Magyar Róbert, a szegedi Csillag börtönben adott interjújában hozzátette: a belvárosi robbantásokkal is meg akarták vádolni, s ezt csak azért nem tették meg, mert annak idején épp a Sándorházi börtönben volt.

Magyar Róbert azt állította: korábban találkozott néhányszor V. Lászlóval, de később inkább elkerülte, mert "nyílt titok volt, hogy aki ujjat húz vele azt a rendőrök ellehetetlenítik".

Nagy Gábor, V. László ügyvédje a Riasztásban ugyanakkor azt mondta: védence nem ismeri, nem is találkozott Magyar Róberttel, és semmi köze sincs a "fekete sereghez".

Magyar Róbert az interjúban azt állította: tőle egy hónapra félmillió forintot kértek rendőrök védelmi pénz gyanánt, ezt jelezte is az ügyészségnek, ki is hallgatták, aztán megszüntették a nyomozást.

Az interjúban Magyar Róbert úgy fogalmazott: "ártatlan vagyok". Azt mondta: soha nem adott olyan megbízást, hogy valakit megöljenek, nem vezetője a fekete seregnek. Szerinte a prostitúcióról, illetve a védelmi pénzek szedéséről szóló vádakat is csak azért hozták fel, hogy maffiaügyet kreáljanak, s mint mondta: "nincs olyan tanú", aki ezeket igazolni tudná.

Az életfogytiglani börtönbüntetését töltő férfi azt is elmondta, hogy perújrafelvételt kér, s legrosszabb esetben a nemzetközi bíróságban bízva reméli, hogy ügyét végül "rendesen" kivizsgálják majd.

Magyar Róbertet a hatóságok azzal vádolták, hogy a fekete sereg nevű bűnszervezet vezetőjeként ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt. A "fekete sereg" a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A házi őrizetből évekkel ezelőtt megszökő Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla - az elsőfokú döntést helyben hagyva - ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte távollétében.

Magyar Róbertet másfél évi bujkálás után szeptember 14-én hozták haza Spanyolországból. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint M. Róbert egy magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben 2012. szeptember 14-én 6.25 órakor megkezdte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésének letöltését.