Keresik a Nemzeti új igazgatóját

Vágólapra másolva!
Meghirdették a pályázatot a Nemzeti Színház igazgatói posztjára, november közepéig lehet jelentkezni. Alföldi Róbert már korábban jelezte, megtartaná a posztját.
Vágólapra másolva!

Kiírta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázatot a Nemzeti Színház vezetésére, a pályázat a kormányzati portálon jelent meg. A felhívás szerint a pályázónak a pályázatában meg kell jelenítenie többek között a klasszikus nemzeti repertoár korszerű formanyelven történő bemutatására, a kortárs magyar drámai művek létrehozására és színpadi bemutatására, valamint a kortárs és klasszikus külföldi szerzők műveinek színpadi bemutatására vonatkozó szakmai elképzeléseit. Az igazgatói megbízatás 2013. július 1-jétől 2018. június 30-ig tart.

A Nemzetit vezető Alföldi Róbert korábban azt mondta, ismét pályázni fog a posztra. "Elméletben ez az első ötéves periódusom utolsó éve lesz. Ha úgy alakul, hogy tényleg az utolsó, életem legfontosabb öt éve" - fogalmazott, hozzátéve azonban: amennyiben a fenntartó főigazgatói pályázatot hirdet, természetesen pályázni fog.