Vágólapra másolva!
A megyei választási bizottság megváltoztatta a Tiszavasváriban tartott választások megsemmisítéséről szóló döntést, és érvényesnek ítélte a kifogásolt választókerületek eredményeit. Két választókerületben az MSZP és a Jobbik is csalás miatt tett panaszt, azonban a Fidesz által támogatott helyi civil szervezet ezt megfellebbezte.
Vágólapra másolva!

Nem állapítható meg a kampánycsendsértés a vasárnapi tiszavasvári időközi választáson - közölte szerdán a megyei területi választási bizottság. A testület ezért úgy döntött, hogy a vasárnapi eredményeket véglegesnek tekinti - közölte a területi választási iroda vezetője.

Fazekas János elmondta: a helyi választási bizottság (hvb) hétfői ülésén szervezett szállításra hivatkozva megsemmisítette az 1-es és a 8-as választókerület végeredményét, és új választás kiírásáról határozott. Korábban a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor az [origo]-nak azt mondta, hogy a két egyéni választókerületben - a Jobbik és a MSZP feljelentése alapján semmisítették meg az eredményeket, mert mindkét párt bizonyítékokkal támasztotta alá, hogy a körzetekben győztes jelölt - a Fidesz-támogatással, de függetlenként indult Ráduly Zsolt - szavazatot vásárolt.

A hvb által hozott határozatok ellen a Fidesz által támogatott Tiszavasváriért Közéleti Egyesület fellebbezett. A szervezet jogorvoslati kérelmét megalapozottnak ítélte a területi választási bizottság, ezért módosították mégis a hvb döntését.

A bizottság döntése alapján tehát a két választókerületben nem kell megismételni a szavazást - tette hozzá a megyei főjegyző. A meghozott határozat nem jogerős, ellene bírósághoz lehet fordulni. Tiszavasváriban a vasárnapi választáson újra a Jobbik jelöltje lett a polgármester. A választásról itt, a fellebbezésekről itt olvashat bővebben.