Galócával mérgeztek a kókler gombászok

Amanita phalloides, gyilkos galóca gomba
A gyilkos galóca egy erősen mérgező gomba (Illusztráció).
Vágólapra másolva!
Hárman életveszélyes állapotba kerültek attól a gyilkos galócától, amelyet négy budapesti gombásztól kaptak a napokban. A rendőrség attól tart, hogy még több embernél lehet a mérgező gombából.
Vágólapra másolva!

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség egy nő és három férfi ellen, mert gyilkos galócát és tuskógombát adtak több embernek.

Forrás: Wikipedia
Gyilkos galóca

A rendőrség honlapján közzétett fényképes felhívásban szereplő gyanúsítottak a rendőrség szerint október 29-én a XV. kerület erdős részén gombát szedtek, majd abból több embernek is adtak. Az elfogyasztott gyilkos galóca, valamint tuskógomba miatt eddig már három embert szállítottak kórházba életveszélyes állapotban.

A rendőrséget november 1-jén értesítette a toxikológiai intézet a mérgezésekről, a gyanúsítottakat még aznap este elfogták - közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese.

A kihallgatás során felmerült a gyanú, hogy a gombákból még több ember kaphatott, ezért a rendőrség azt kéri, hogy akik a felhívásban szereplő fotókon látható személyektől kaptak vagy vásároltak ismeretlen eredetű gombát, jelentkezzenek bármely kórház toxikológiai osztályán, illetve tanúkihallgatásra a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán.