Drogterjesztésen értek egy reptéri rendőrt

Vágólapra másolva!
Barátnőjével együtt szállított rendszeresen marihuánát a fővárosból Monorra egy, a Liszt Ferenc reptéren dolgozó rendőr. Fél évvel korábban két ugyanott szolgálatot teljesítő kollégája bukott le hasonló ügyben.
Vágólapra másolva!

Kábítószerrel való visszaélés miatt őrizetbe vette az ügyészség a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik munkatársát - értesült az MTI Hírcentrum.

A 27 éves főtörzsőrmester a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság határrendészeti osztályának beosztottjaként a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában. A férfi a barátnője révén került kapcsolatba a drogterjesztő hálózattal, amely Pest megyei településeken hónapok óta árusított marihuánát.

A rendőr gyanúsított barátnője és egy ismerősük Budapestről rendszeresen kábítószert vásároltak és azt Monorra vitték, ott ismeretleneknek eladták - mondta a Híradónak Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. A rendőrt és két társát egy hete fogta el az ügyészség a Készenléti Rendőrség közreműködésével, több hónapig tartó, titkosszolgálati eszközök alkalmazásával folytatott adatgyűjtés után. A bíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezte őket.

A főtörzsőrmester nem az első rendőr a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnál, aki ellen büntetőeljárás indult kábítószerrel való visszaélés miatt. Az ügyészség tavaly májusban az igazgatóság két tiszthelyettesét vette őrizetbe, a gyanú szerint hetente vitték Budapestről miskolci diszkókba a kábítószert - hangzott el a műsorban.