Az LMP-vel szövetkeznének Bajnaiék

Vágólapra másolva!
Magánemberek támogató aláírását is várják Bajnaiék a választói mozgalomhoz. Az LMP természetes szövetséges, az MSZP-vel "még tisztázandó" a viszony, a DK-val pedig nincs dolga az Együtt 2014-nek.
Vágólapra másolva!

Az Együtt 2014 választói mozgalom kidolgozta az együttműködés politikai alapjait - jelentették be a mozgalom alapítói csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztatón. Az együttműködés politikájának középpontjában a nemzeti közösség, a magántulajdon tisztelete, a szolidaritás, a jogállamiság és az Európa iránti elkötelezettség áll. A három szervezet azért döntött az együttműködés mellett, hogy a következő parlamenti választásokra létrejöjjön egy olyan széles választói szövetség, amely le tudja váltani a jelenlegi hatalmat, majd a választási győzelem után Magyarországot az alkotmányosság és a jó kormányzás útjára tudja vezetni - írják az együttműködési megállapodásban.

Az Együtt 2014 választói mozgalom aláírásgyűjtésbe is kezdett annak érdekében, hogy a választói összefogásba magánembereket is be tudjanak vonni, hiszen vannak olyan emberek, akik nem tudnak vagy nem akarnak a bejegyzés alatt álló alapító politikai szervezetekhez csatlakozni. Az interneten és személyesen aláírható petíció célja, hogy minél többen csatlakozzanak a pártok összefogására épülő kormányváltó mozgalomhoz. A petíciót több neves közéleti személyiség is aláírta már.

Az LMP-vel fognának össze

Az együttműködés érdekében az LMP-t keresi meg először a mozgalom - mondta Juhász Péter, a Milla Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón. A Milla elnöke üdvözli, hogy Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője szerint a pártjának el kellene kezdenie a tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel. A választói mozgalom még az LMP jövő hétvégi kongresszusa előtt megkeresi a pártot, a Milla pedig természetes szövetségesének tekinti az LMP-t a politikai kultúra megváltoztatásában, és nagyon fontosnak tartja részvételét az együttműködésben - tette hozzá Juhász Péter.

A Milla elnöke egy újságírói kérdésre azt mondta, hogy az MSZP-vel "még tisztázandó" a viszonyuk, ezért nem tud válaszolni arra, hogy mikor kezdeményeznek tárgyalást, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval viszont szerinte jelenleg nincs dolga az Együtt 2014-nek, mivel a volt miniszterelnök a Millával "nem szeretne közösködni". Bajnai Gordon ugyanakkor hozzátette, hogy az MSZP-re szükség van a választói összefogásban.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom, a bejegyzés alatt álló Milla, valamint a Haza és Haladás Egyesületek október 23-án hozták létre az Együtt 2014 Választói Mozgalmat.