Gyurcsányék körbezárták a Parlamentet

Vágólapra másolva!
Az élőlánccal azt akarja üzenni a Demokratikus Koalíció a világnak, hogy a választási eljárásról szóló törvényjavaslat a kormány szégyene.
Vágólapra másolva!

Élőlánccal vették körbe hétfő kora este a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsai a Parlamentet, így tiltakozva a választási eljárásról szóló törvényjavaslat ellen.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Parlament előtt azt mondta, hogy ha a mostani formájában elfogadják a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot, akkor José Manuel Barrosóhoz, az Európai Bizottság elnökéhez fordulnak, hogy állapítsák meg az európai jogok sérelmét.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

Az élőlánc a Duna felőli oldalon

Azt is mondta, hogy a 2014-es választásokra minden olyan szakembert meghívnak, akinek feladata a választások tisztasága feletti őrködés. Szerinte nem lehet az emberek legalapvetőbb szabadságjogának egyikét, a választást elvenni tőlük, ezért a megmozdulással üzenni akarnak a világnak, és a magyaroknak is: ami ezzel kapcsolatban történik az az "ország nagy disznósága, a kormány szégyene".

A kormánypártok választási eljárási törvényjavaslatáról az előzetes napirenddel ellentétben nem most hétfőn döntenek, mert ahhoz a házszabályban előírt határidőig nem készítették el a szavazáshoz szükséges egységes javaslatot.