Összeszurkálta áldozatát a briteknél bujkáló magyar bűnöző

Vágólapra másolva!
Brutálisan összeverte és megszurkálta Pécs határában saját üzlettársát az a magyar bűnöző, akit még tavaly fogtak el az angliai Bridgewaterben. A férfit március 21-én hozzák haza, 8 és fél év fegyházra ítélték.
Vágólapra másolva!

Több mint 14 év bujkálás után, tavaly fogták el az angliai Bridgewaterben azt a magyar bűnözőt, aki álnéven élt a kisvárosban. Az NNI-nek az elfogáskor kiadott közleménye szerint az új személyazonossággal a szigetországban élő H. Gábort munkahelyén, egy fuvarozócégnél fogták el az angol rendőrök. Az NNI beszámolt arról is, hogy a férfi a harmadik helyet foglalta el az országos körözési toplistán, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetése miatt keresték. Az egy évvel ezelőtt történt elfogás után lezárulóban a kiadatási eljárás is: Hamvas Gábort március 21-én hozzák Magyarországra.

A Hvg.hu információi szerint Hamvas Gábor 1998. január 21-én, Pécs határában társával együtt megölte a vokányi K. Józsefet. A hvg.hu birtokába került vádirat szerint az ügy előzménye az volt, hogy Hamvasnak megromlott a viszonya üzlettársával, mégpedig annyira, hogy amikor nem akart fizetni K. Józsefnek, az megverte őt. Hamvas Gábor, mondván, rendezni akarja a dolgot üzlettársával, megkérte testőrét, Tóth Csabát, hogy hozzon össze egy találkozót K. Józseffel. Az ürügyet az szolgáltatta, hogy Hamvas megtudta, üzlettársa lopott hitelkártyák értékesítéséhez keres valakit. A találkozó 1998. január 21-én volt Pécs határától másfél kilométerre, az Orfűre vezető út mellett, oda Tóth vitte el K. Józsefet. Amikor az egykori üzlettársak összevesztek, Tóth Csaba próbált közbeavatkozni, de miután nem tudta lecsitítani K. Józsefet, többször ököllel megütötte a fejét. K. József védekezésképp elővette a bicskáját, amire válaszul Tóth elővette az Audi kesztyűtartójából Hamvas Gábor fegyverét, s azt csőre töltve felszólította a férfit, hogy dobja el a kést. K. csak akkor tett eleget a felszólításnak, amikor Tóth Csaba szavai nyomatékosítására lövéseket adott le felé. Ezt követően Tóth is eltette a fegyvert. Ekkor azonban Hamvas Gábor elővett egy csákánynyelet, s azzal ütlegelni kezdte K. Józsefet, akinek a fejét "legalább 16 közepes erejű ütés érte." Amikor K. József az autó mögött összeesett, a két tettes az út mellett lévő szalagkorlátig húzta, s arra ráültették. A férfi lecsúszott onnan, s legurult a havas, lejtős területen. Hamvas eközben felvette az Audi mellett lévő kést, K. József után ment, 19-szer háton, vállon, nyakon és arcon szúrta a magatehetetlen férfit, aki a sérülései miatt elvérzett.

Hamvas Gábor ezután elmenekült, autójával Pécs felé indult, de miután a hóban elakadt, gyalog folytatta útját. Hogy hová, a nyomozó hatóságok akkor nem tudták kideríteni. Testőrét egy héttel később Budapesten elkapták. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnsegédként való részvételért Tóthot nyolc év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amelynek letöltése után, 2006-ban szabadult a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetből. Szintén nyolc év fegyházbüntetést kapott Hamvas Gábor, aki 2012-ig sikeresen bujkált Angliában. A magyar rendőrség a kegyetlen módon elkövetett emberölés miatt sorolta előkelő helyre a körözési listán, és kereste kitartóan. 2012 év elején szereztek arról tudomást, hogy a férfi valószínűleg álnéven él az Egyesült Királyságban, s az angol rendőrökkel közösen dolgozva fogták Hamvast el. A távollétében kiszabott szabadságvesztés letöltését a férfi hazahozatalát követően kezdi meg.