Egy egri utcába mindkét végéről tilos behajtani

Vágólapra másolva!
Az ezerszer felbontott Legányi utca egy szakaszára nem lehet szabályosan behajtani. A burkolatot számtalanszor felbontották az elmúlt években, a legutóbbi felújításra két behajtani tilos táblával érkeztek a munkások.
Vágólapra másolva!

Két végéről is behajtani tilos tábla rekeszti ki a gépjárműforgalmat Egerben a Legányi utcából - írja a Heol.hu Heves megyei lap. Az utca egy részét meg lehet közelíteni kerülővel is egy földúton át, van viszont egy szakasza - a Heol szerint a Legányi utcai szálloda és környékén egy pár száz méteres szakasz -, ahová viszont nem lehet behajtani egyik irányból sem.

A probléma akkor kezdődött, amikor közművesítették a környéket. Az utcát először leaszfaltozták, majd 2004-ben, amikor a gázvezetéket kiépítették, feltúrták az egészet. Pár év múlva a szennyvíz következett, ami miatt újra meg kellett bontani a burkolatot és azóta folyamatosan vannak problémák az úttal, ami sok helyen összetöredezett és megsüllyedt.

A legutóbbi helyreállításra a munkások két behajtani tilos táblával érkeztek, amelyeket azóta sem vittek el. A KRESZ szerint így az ott élők szabályosan nem hajthatnak be a házukhoz, le kellene parkolniuk az utca végén, és csak gyalog mehetnének be.

Az egri önkormányzat városüzemeltetési irodája azt mondta a Heolnak, hogy megvizsgálják a helyzetet.