Bajnai anarchistái ellenére folytatják az állami párválasztót

Vágólapra másolva!
A kormány az állami párválasztó megzavarói mögött is Bajnai Gordont sejti. Nem hagyják magukat, ősszel folytatják.
Vágólapra másolva!

Ősszel folytatódik az állami párválasztó – jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkára a kormány.hu-n. Az államtitkár szerint civil szervezetek is támogatják a rendezvénysorozatot, amit szerinte Bajnai Gordon anarchistái és a baloldali média próbált meg tönkretenni.

Az államtitkár hétfőn arról beszélt, hogy a rendezvény Facebook-oldalát feltörték. (Valójában csak kritikus kommentekkel árasztottak el az oldalt, amit ezért bezártak.) Szerinte Budapesten megzavarták az eseményt és el akarták üldözni a szórakozni vágyó fiatalok és idősebbeket.

Jól látható volt, hogy Bajnai Gordon anarchista munkatársai próbálták a rendezvényt megakadályozni – mondta az államtitkár. Soltész szerint még pártjelvényeket, sőt obszcén jelvényeket is osztogattak. A politikus szerint azonban botorság lenne elvitatni a rendezvénysorozat sikerét, hiszen több mint ötezer fiatal volt kíváncsi több mint kétezer táncosra. Az államtitkár ezért bejelentette, hogy a programsorozat folytatódni fog, hogy közösséget tudjanak teremteni és „kapcsolatot tudjanak adni” a fiatalok számára.

Az [origo] helyszíni riportja szerint főleg idős hölgyek és turisták várták izgatottan, hogy vasárnap délután elkezdődjön az állami párkereső, ahol balettel, Boleróval és Bergendyvel próbált segíteni a kormány a fiataloknak a párkeresésben. A rendezvényen nyoma sem volt csajozó srácoknak, vagy a szőke hercegről álmodozó lányoknak, a helyszínre érkező néhány fiatal csupán röhögni jött el.