Mégis jó Kárpátiát tüntetett ki a kormány

Vágólapra másolva!
Nem a kitüntetést, hanem az indoklást hibázta el a minisztérium a Kárpátia zenekar kitüntetésekor.
Vágólapra másolva!

A kitüntetési bizottság természetesen tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára 2013. március 15-én - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön este.

A tárca sajtófőosztálya azzal kapcsolatban fogalmazta meg közleményét, hogy kiderült a kitüntetést az adományozó az indoklásból kikövetkeztethetően nem Petrás Jánosnak szánta. Az Emmi azzal indokolta Petrás János idei Arany Érdemkereszt-kitüntetését, hogy moldvai zenét játszó együttesével népszerűsítette a táncházmozgalmat. Csakhogy az egy másik Kárpátia, a Kárpátia Folkműhely, amelyben Palya Bea énekelt, és amely ráadásul részben épp a nemzeti rockzenekar miatt oszlott fel

"A kitüntetési javaslat előterjesztését tartalmazó akta indoklásában valóban adminisztrációs hiba volt" - ismerte el az Emmi-közlemény.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 14-én a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatával tüntette ki Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar basszusgitáros-énekesét.