Munkahelyteremtésre is nyertek pénzt a fideszes trafikgyőztesek

Vágólapra másolva!
Több fideszes politikus is milliós munkahely-teremtési pályázatokat nyert, miután jogot nyertek trafikok üzemeltetésére – írja a Blikk. A győztesek szerint politikai tisztségük nem játszott szerepet a támogatások elnyerésében.
Vágólapra másolva!

Kormánypárti politikusok is milliókat nyertek a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatain – írja a szombati Blikk. A lap szerint tucatnyi olyan vállalkozó nyert összesen mintegy százmillió forintot, akik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól korábban trafikkoncessziót nyertek. A trafikpályázaton és a munkahelyteremtési pályázaton is győztes vállalkozók közül pedig többen a Fidesz színeiben politizálnak.

A Blikk által megnevezett egyik győztes Borbás Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes alelnöke. A politikus a lap szerint két trafik üzemeltetési jogát nyerte el, és 14,9 millió forintot kapott munkahelyteremtésre. Ugyanő tavaly szintén nyert ilyen pályázaton, akkor 21 millió forintot.

Borbás a Blikknek azzal magyarázta a neki ítélt pénzeket, hogy növekszik a bolthálózata, ezért új alkalmazottakra lesz szüksége. Szerinte a sikeres pályázatainak nincs köze a betöltött tisztségéhet, mivel a pályázatokon minden pályázó nyert, aki megfelelt a feltételeknek.

Egy másik fideszes önkormányzati képviselő, Fekete Ferenc Hódmezővásárhelyen nyert 6,4 millió forint támogatást munkahelyteremtésre, miután szintén két trafikkoncessziót szerzett. Ő szintén azzal magyarázta a támogatást, hogy bővíti a profilját, és július 1-tól tízzel növeli alkalmazottainak a létszámát. Fekete azt is közölte, hogy a pályázaton az önkormányzati képviselőség nem volt kizáró ok.