A közös költségből törlesztette a hitelét

Vágólapra másolva!
Egy zalaegerszegi közös képviselő éveken keresztül zsebre rakta a ház közös költségét, és a családja hiteleit fizette belőle. Hét és félmillió forintot sikkasztott
Vágólapra másolva!

Éveken át szorgalmasan fizették a közös költséget egy zalaegerszegi panelház lakói, miközben fogalmuk sem volt róla, hogy a befizetések egy része saját közös képviselőjük zsebébe vándorol – írja a Blikk. A lap szerint az asszony összesen hét és félmillió forintot sikkasztott.

A gondok három éve kezdődtek, amikor a lakóknak gyanús lett, hogy a nő hiányosan vezeti az elszámolást. Hiába kérték, hogy tételesen számoljon be a pénzügyekről, kifogásokkal mindig lerázta őket, míg végül a pénzügyi bizottság az ellenőrzés mellett döntött, és fény derült a történtekre.

„Soha nem fogjuk látni a pénzünket” – mondta a Blikknek az egyik lakó. Szerinte a közös képviselő már húsz éve kiválóan végezte munkáját, ezért olyan nagy volt a bizalom mellette, hogy nem feltételeztek róla ilyesmit.

A lap megtalálta a közös képviselőt is, aki azt mondta, nagyon megbánta, amit tett, és mindent elkövet, hogy visszafizesse a pénzt. „Nekem itt becsületem volt, de az már teljesen odalett, s nem is tudom visszaszerezni – mondta. A pénzhez állítása szerint azért nyúlt hozzá, mert ő és családja eladósodott, többen munkanélküliek lettek, a hiteleket pedig fizetni kellett. A nőt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte az okozott kár megtérítésére.