Negyedmillióra büntették a verekedő színházrendezőt

Vágólapra másolva!
250 ezerre büntették Mohácsi János színházrendezőt, mert egy színészszakos vacsorán megverte a mozgástanárt. A tanárok Vidnyánszky Attila kinevezése miatt kaptak össze - írja a Kapospont.  
Vágólapra másolva!

Tavaly tavasszal egy kaposvári szórakozóhelyen egyetemi vacsorát tartottak a színészképzés oktatói és hallgatók részvételével. Miután mindenki sokat ivott, egymásnak feszültek a tanárok. A keddi tárgyaláson meghallgatott diákok azt mondták: akkortájt érezhető volt a feszültség az egyetemen, néhány régi oktató szembe került az új vezetővel, Vidnyánszky Attilával és csapatával.

Mohácsi János, aki a régi csapatba tartozott azzal védekezett, hogy a mozgástanár megdobta egy söröskorsóval, amitől vérzett a feje. Bár ezt többen is látták, és fotót is hozott róla a rendező, orvosi látleletet nem vetetett, és feljelentést sem tett.

A mozgástanár viszont beszerezte a hivatalos papírokat, amelyekkel igazolta, hogy Mohácsi lefejelte, majd amikor a földre került, R. Attila, a másik rendező megrúgta a mellkasát. Amikor felkelt, és a kabátját vette volna, egy ökölütést kapott a szemére Mohácsi Jánostól.

A két rendező tagadta a vádakat, a garázdaságot és a könnyű testi sértés kísérletét. A bíró szerint azonban megdőlt Mohácsi János szavahihetősége, mert a tagadása ellenére korábban egy rendőrségi szembesítésen beismerte, hogy " betakarta" a sértettet. A bíró 250-250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a két rendezőt, akik közül R. Attila a kaposvári színházban színészként is játszott. Az ítélet ellen a felek fellebbeztek.