Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi Hegyeshalomnál

Vágólapra másolva!
Fegyverrel fenyegetett meg egy férfi egy benzinkutast Hegyeshalomnál. A kiérkező rendőrök megfutamították, végül egy ausztriai autós üldözés után sikerült csak elkapni.
Vágólapra másolva!

Autós üldözést követően, a gépkocsijára leadott lövésekkel állítottak meg csütörtökön az osztrák rendőrök egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy előzőleg a határ magyar oldalán fegyverrel fenyegetett meg egy benzinkutast.

A burgenlandi rendőrség közleménye szerint délelőtt tizenegy óra tájban a férfi a hegyeshalmi határátkelő térségében, magyar területen fegyverrel fenyegette meg egy benzinkút alkalmazottját. A magyar rendőrök azonnal megjelentek, a tettes pedig osztrák rendszámú gépkocsijával gyorsan elhajtott a helyszínről Ausztriába.

Az A4-es autópályán kezdett el menekülni, a magyar rendőrök üldözőbe vették. Az üldözés közben letért az autópályáról, és egy rendőrségi útzárat is áttört. Végül az időközben riasztott osztrák rendőrök állították meg úgy, hogy az autójára lőttek.

A férfit Ausztria területén, a határtól mintegy 15 kilométerre, Lajtakáta (Gattenforf) településen sikerült feltartóztatni. Az üldözésben nem sérült meg senki, a további részleteket, köztük a gyanúsított állampolgárságát és személyazonosságát még vizsgálják.