Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Főügyészség egyelőre nem emel vádat az M3-ason négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák nő ellen, hanem a szakértői vélemény kiegészítését, illetve az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kéri.
Vágólapra másolva!

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn elmondta: bár a rendőrség lezárta a nyomozást és vádemelési javaslatot tett, a főügyészség - helyt adva a védői indítványnak - a gyanúsított alkoholfogyasztásával összefüggő szakértői vélemény kiegészítését kéri. Ezért visszaadják a tavaly augusztusban történt baleset ügyét a rendőrségnek, miközben hétfőn indítványozták a szlovák nő előzetes letartóztatásának május 23-ig történő meghosszabbítását.

Az Eva Rezesová által vezetett szlovák rendszámú BMW tavaly augusztus 21-én az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán ment neki az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő személyautóban utazók közül hárman bennégtek a kocsiban, a negyedik utas a kórházban halt meg.

A Blikk birtokába került nyomozati iratokból kiderült, hogy senki nem sietett a kigyulladt Puntóban rekedtek segítségére. "Eva Rezesová 8-10 méterre a roncsoktól a szalagkorlátnál gubbasztott, a kamionos, akinek autójába belecsapódott a Punto, szintén nem tett semmit" - olvasható a dokumentumokban. A vizsgálat szerint, ha Rezesová csak 150-nel megy, nem következett volna be a tragédia, ám 170-185 km/órával hajtott.