Jack Nicholsonért rajong Németh Lászlóné

Vágólapra másolva!
Nőnap alkalmából törte meg a csendet az Orbán-kormány legszűkszavúbb, és egyben egyetlen női minisztere. Kiderült, hogy imádja Japánt, és sokat jelent neki, ha a férje megtisztítja a szemüvegét.
Vágólapra másolva!

A nyilatkozatokat kerülő Németh Lászlóné, az Orbán-kormány egyetlen női minisztere a Blikk kedvéért törte meg a hallgatást, és válaszolt néhány, a politikát távolról sem érintő kérdésre. A lapnak elárulta például, a férje leginkább azzal tudja levenni a lábáról, hogy szükség esetén kitűnően viszi a háztartást helyette, és jeles alkalmakkor vacsorával várja. A miniszter azonban akkor a leghálásabb, amikor a férje megtisztítja a szemüvegét, a legnehezebben viszont a zsörtölődését és a rendszeretetet viseli el a férjétől, ebben ugyanis még őt is felülmúlja.

Németh Lászlóné Blikknek adott válaszaiból kiderül az is, hogy a miniszter legfeljebb hétvégén jut el fodrászhoz, és hogy a napi 12 órás munkaideje miatt a magánéletét patikamérlegen kell beosztania. A teendőit nem noteszben, hanem táblagépen és mobiltelefonon tartja nyilván. Munkaidőn kívül egyébként nadrágot szeret húzni, és hozzá a lányától elkobzott edzőcipőt.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

A kérdésre, hogy melyik ételt utálja a legjobban elkészíteni, azt mondta: mivel mostanában ritkán főz, megteheti, hogy csak olyasmit készít, amit az egész család szeret. - Amit utál csinálni valaki, abból semmi jó nem sül ki. Akkor meg minek? - tette hozzá

Németh Lászlóné eddigi legnagyobb úti élménye Japán volt, olyannyira, hogy még egyszer szeretne oda eljutni. Kedvenc filmszínésze Jack Nicholson, könnyűzenésze Salif Keita afropopénekes-zeneszerző Maliból. Pár éve Veszprémben ott is volt a koncertjén. Kedvenc virága pedig az orchidea.