A színházba mentek Stohlért a rendőrök

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színházban keresték föl rágalmazási ügye miatt a színészt, akit a Börtönpokol című könyve miatt jelentett föl a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.
Vágólapra másolva!

Munkahelyén, a Nemzeti Színházban faggatták a nyomozók Stohl Andrást - tudta meg a Blikk. A Blikk szerint már gyanúsítottként is kihallgatták, és most azokat a dokumentumokat keresték rajta, amelyek összefüggésbe hozhatók a Börtönpokol című könyvével, amely miatt rágalmazásért jelentette föl a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A Blikk úgy tudja, hogy a rendőrök a könyv szerzőjét, Szalai Vivient keresték föl először, akinél olyan dokumentumokat kerestek, amelyek a könyv elkészítése közben készültek. A rendőrök azonban nem találták meg nála, amit kerestek, ezért először Stohl fóti lakásához mentek, ahol nem nyitottak ajtót, majd a Nemzeti Színházban keresték föl a színészt, akitől végül megkapták a kért feljegyzéseket.

"A rendőrség hivatalosan még nem értesítette Stohl Andrást a folyamatban lévő nyomozásról, ezért ebben még nem kell képviselnem" - mondta a Blikknek a színész ügyvédje, Péchy Kristóf, aki elmondta: ha majd kell, ellátja a védelmet. Stohl András komoly bajba kerülhet, ha végül a könyvben tett állítások miatt bűnösnek találják a rágalmazási ügyben, hiszen még öt hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetése van hátra - írja a Blikk.