Mesterházy akarja legyőzni Orbánt

Vágólapra másolva!
Kormányfőjelölt lenne Mesterházy Attila MSZP-elnök, ha erre felkéri az MSZP, írja a hvg.hu.
Vágólapra másolva!

Elvállalná a miniszterelnök-jelöltséget, ha erre felkérné a párt - a hvg.hu tudomása szerint ezt mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a párt választmányi ülésén.

A lap azt írja, hogy a zárt ülésen felmerült a miniszterelnök-jelöltség kérdése. Ennek apropóját az is adta, hogy Mesterházy két napja a Népszabadságnak adott interjút, és ott is szóba hozta a kérdést. Az interjúban a szocialista politikus azt mondta, hogy azért szorgalmazza az ellenzéki erők összefogását, hogy legyőzhessék a Fideszt, mert szerinte e nélkül nincs lehetőség a gazdaság rendbetételére, a szegénység csökkentésére. Mesterházy azonban nem rejtette véka alá véleményét, hogy szerinte kinek kellene dominálnia az ellenzéki összefogásnál: "miközben egyenrangú partnerek között történik majd a szövetségkötés, nem azonos súlyú partnerek között köttetik a megállapodás." Mesterházy szerint az MSZP-nek döntő szava lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt kiválasztásában.

A mai választmányi ülésen a hvg.hu információi szerint Mesterházy azt mondta, hogy ha felkérést kap a párttól, akkor elvállalná a kormányfőjelöltséget, és nem riad vissza semmilyen versenytől az ellenzéki oldalon.

Hónapok óta zajlik a versengés az Együtt 2014 vezetője, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila között Orbán Viktor kihívójának szerepe körül.