A Kárpátia Folkműhely alapítója tudni akarja, mi a másik Kárpátia érdeme

Vágólapra másolva!
Bolya Mátyás levélben érdeklődik, miért tüntették ki a nemzeti rockos Kárpátiát.
Vágólapra másolva!

Az egykori Kárpátia Folkműhely alapítója, Bolya Mátyás a Facebook-oldalán nyílt levelet írt Balog Zoltán miniszternek. "Vezető internetes hírportálok útján jutott el hozzám annak az indoklásnak a szövege, amely alapján 2013. március 14-én Ön adta át Petrás Jánosnak a Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát. Szándékomon kívül nevem belekerült a hírfolyamba, így kénytelen vagyok reagálni a leírtakra" - áll a levél elején.

A szöveget olvasva a félreértés nyilvánvaló: a leírtaknak semmi közük Petráshoz, hiszen ezek a Kárpátia Folkműhely munkásságáról szólnak, szó szerinti átvétel a honlapomról.

"Amennyiben az indoklásban olvasható szellemi teljesítmény alapján ítélték meg a kitüntetést, akkor az az egykori Kárpátia Folkműhely tagjait illeti. Ha viszont a kitüntetett személye a helyes, akkor kérem, hogy hivatalos csatornái segítségével tájékoztassa a nyilvánosságot a tévedésről, és nevezze meg Petrás azon érdemeit, amelyek alapján jogos a méltatás" - írja Bolya Mátyás.

Az Emmi nemrég Arany Érdemkereszt-kitüntetést adott Petrás Jánosnak, a nemzeti rockot játszó Kárpátia frontemberének.

Először úgy tűnt, hogy rossz együttesnek adták a kitüntetést, később kiderült, hogy az indoklást hibázta el a minisztérium.