Ne tervezzen hétfőre ügyintézést!

Vágólapra másolva!
Van olyan önkormányzat, ahol már pénteken is zárva lesznek a hétfői ünnepnap miatt.
Vágólapra másolva!

Július 1-jén, hétfőn tartják a közszolgálati tisztségviselők napját, ezért a legtöbb hivatal zárva tart majd. A kormány tájékoztatása szerint munkaszüneti nap lesz hétfőn a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodákban, valamint a Központi Okmányirodában, így az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel, csak a 24 órás, a 3 napos, illetve a 7 napos eljárás során elkészült útlevelek átvételére van lehetőség.

A közszolgálati dolgozók ünnepnapja érinti a legtöbb állami hivatalt, így nem lesz ügyfélfogadás az adóhivatalokban - a NAV általános tájékoztató rendszere és az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszer sem lesz elérhető -, nem dolgoznak majd az Oktatási Hivatalban, és az önkormányzatoknál sem lesz ügyfélfogadás. A gárdonyi önkormányzat honlapján az olvasható, hogy a hétfői munkaszüneti nap miatt már pénteken sem lesz ügyfélfogadás.

Hétfőn lesz a magyar egészségügy napja, a Semmelweis-nap is, ami az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Ez - több kórház holnapján olvasható tájékoztatás szerint - azt jelenti, hogy a szakrendelők és a szakambulanciák nem fogadnak betegeket, de ügyelet mindenhol lesz.