Átszaladt az úttesten, 20 ezerre bírságolták

Vágólapra másolva!
Az óvodás fiáért sietve átszaladt az úttesten egy zalaegerszegi anya, de nem ért oda időben, mert a rendőrök megállították, hogy emiatt megbüntessék - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

20 ezer forintra bírságoltak egy zalaegerszegi nőt a rendőrök, amiért nem a zebrán ment át egy úttesten. A fiatal nő a kislányával futott át az úton, hogy elérje a falujukba induló buszt. A rendőrök azonban a szabálytalanság miatt megállították.

A Blikk szerint amikor megkérte őket, hogy siessenek, mert oda kell érniük az óvodába a fiáért, az egyik járőr azt felelte: "Addig marad itt, amíg az eljárás tart, ha akarom, bevitetem 12 órára".

A büntetés és az elbánás miatt az asszony panaszlevelet írt a rendőrségnek, a hatóság viszont értesítette a gyámhivatalt a gyermeke veszélyeztetése miatt. A hivatalos levél szerint "ha kiskorú gyermeke életét, testi épségét súlyosan veszélyezteti, a hatóságok a gyermeket ideiglenesen elhelyezhetik hozzátartozónál, nevelőotthonban vagy gyermekotthonban". Hosszas hivatali huzavona következett ezután, majd végül mindent rendben találtak a családnál - írja a Blikk.